Proszę o weryfikację mojego rtg, od wielu lat męczę się z bólem...
Forum: Chirurgiczne leczenie jamy ustnej
Temat: Naprawa zęba po leczeniui kanałowym (1)
- https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/naprawa-zeba-po-leczeniui-kanalowym/watek/1475103/1.html#p1475103https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/naprawa-zeba-po-leczeniui-kanalowym/watek/1475103/1.html Naprawa zęba po leczeniui kanałowym GośćZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Witam,
Jakieś trzy lata temu miałem ząb leczony kanałowo, do tej pory nie miałem z nim problemów, żadnego bólu, nic. Niestety jakiś czas temu kawałek zęba ułamał się odsłaniając przy tym wypełnienie z poprzedniego leczenia. Zdecydowałem się na wizytę u stomatologa w celu rekonstrukcji tego braku. Na pierwszej wizycie zostało wykonane prześwietlenie z którego wynikło, że kanały są w porządku, następnie pani stomatolog powierciła coś przy zębie, założyła opatrunek i zaleciła płukanie płynem do płukania (rzekomo dziąsła mają stan zapalny i trzeba go zbić przed rozpoczęciem rekonstrukcji). Kolejna wizyta za tydzień. Tego samego dnia po kilku godzinach opatrunek odpadł i spod niego ukazał się czarny podłużny (nazwijmy to sączek) wystający z wypełnienia kanału. Pani stomatolog nie wyjaśnia mi podczas zabiegu, że "instaluje mi coś takiego". Kolejna wizyta dopiero za tydzień, a ja jestem trochę zaniepokojony w związku z czym mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów wyjaśni mi, do czego służy ten czarny podłużny (chyba sączek) wetknięty w wypełnienie, skoro wszystko było w porządku a ja chciałem tylko rekonstrukcji/wypełnienia ubytku w kości zęba.
Z góry dziękuję za pomoc
Marcin - Gość
- Ból zębów lub żuchwy od prawie 10 lat
- Czy ząb będzie do wyrwania?
Witam. Parę lat temu miałam kanałowe leczenie tego zęba, lecz ostatnio...
- Korony na implantach- widoczne czarne kropki- nienaturalny efekt. Czy to jest prawidlowo wykonane?
Witam. To moj pierwszy post. Kilka dni temu mialam montowane korony na implantach obu...
- dodatkowy zab miedzy jedynkami
Witam mam pytanie odnośnie mojego zęba nadliczeniowego ktorego mam w miejscu przerwy...