Co to może być? Zaczynam się martwić a terminy do lekarza to porażka
Forum: Chirurgia
Temat: Opuchlizna po leczeniu kanałowym (1)
- https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/opuchlizna-po-leczeniu-kanalowym/watek/1511532/1.html#p1511532https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/opuchlizna-po-leczeniu-kanalowym/watek/1511532/1.html Opuchlizna po leczeniu kanałowym Gość
Ból zęba pojawił się nagle (górna, lewa 5tka). Od razu umówiłem wizytę u dentysty. Gdy nazajutrz do niego trafiłem był już silny stan zapalny, przez co znieczulenie średnio działało. Dentysta oczyścił kanały, założył antybiotyk i umówił kolejny termin by dokończyć leczenie kanałowe. Prognozował, iż organizm powinien teraz sam poradzić sobie z bakteriami powodującymi zapalenie. Niestety kolejnego dnia byłem spuchniety jak chomik. Lekarz przepisał antybiotyk. Po kilku dniach objawy ustąpiły, jednak zanim trafiłem ponownie na fotel celem dokończenia leczenia, na dziąśle ponownie pojawiło się lekkie zapalenie. Dentysta zakończył leczenie, jednak po kilku dniach znów zaczął puchnąc policzek, chociaż nie aż w tak dużym stopniu. Dyskomfort w policzku utrzymuje się już tydzień po zabiegu. Dolegliwości bólowe są niewielkie - nie wymagają zażywania środków przeciwbólowych, jednak - jak stwierdził lekarz - są to objawy niepokojące. Umówiłem się na kolejną wizytę. Lekarz chce otwierać ząb obok gdyż RTG nie daje pewności który ząb powoduje stan zapalny.
Zakładam, że leczenie pod mikroskopem daje małe prawdopodobieństwo, że ząb został nieprawidłowo opracowany. Co zatem może byc przyczyną, że stan zapalny nie ustępuje? - Gość
- Zmiany na podniebieniuForum: Chirurgia
- Czy to normalny wygląd dziury po wyrwanym zębie?
Witam. Tydzień temu miałam wyrwany ząb z ropą (dentystka zamiast antybiotyku...
Forum: Chirurgia - Nieprzyjemny zapach po usunięciu zęba
Dzień dobry, czy brzydki zapach po usunięciu 8 (dwóch jednocześnie) to...
Forum: Chirurgia - Proszę o poradę problemy z 8
Witam dziś miałem wizytę u dentysty z bólem zęba 8. pracuje na...
Forum: Chirurgia