witam, mam pytanie jakie mam mozliwosci leczenia jesli nie mam dolnych siodemek i osemek po obu...
Forum: Prostowanie zębów, aparaty ortodontyczne
Temat: ortodonta chce juz zdejmowac mi aparat a ja widze ze jeszcze sa niedociagniecia (1)
- https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/ortodonta-chce-juz-zdejmowac-mi-aparat-a-ja-widze-ze-jeszcze-sa-niedociagniecia/watek/1377399/1.html#p1377399https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/ortodonta-chce-juz-zdejmowac-mi-aparat-a-ja-widze-ze-jeszcze-sa-niedociagniecia/watek/1377399/1.html ortodonta chce juz zdejmowac mi aparat a ja widze ze jeszcze sa niedociagniecia
Hej
Nosze aparat juz ponad 1,5 roku. Wizyte mialam 21 grudnia i ortodonta stwierdzil ze mozemy juz zdejmowac aparat. Jednak mam wrazenie ze jedna moja dwojka na gorze jest lekko w tyle w porownaniu do drugiej. Mialam bardzo stloczone zeby na gorze i ta dwojka byla bardzo z tylu, teraz rozni sie od drugiej doslownie o milimetr. Powiedzialam o moich obserwacjach a on stwierdzil ze prawidlowe ustawienie zebow to siekacze i kly lekko z przodu a dwojki lekko z tylu, wiec chce mi ta druga dwojke lekko cofnac do tylu. Kolejna wizyte mam 11 stycznia w celu sprawdzenia czy efekt jest zadowalajacy i umawiamy sie na zdjecie aparatu. Jeszcze jak zaciskam zeby to mam wrazenie ze one nie sa takie jak powinny byc bo jedynki gora dol mi sie nie stykaja nie czuje zeby sie dotykaly idealnie rowno ( ni wiem czy tak powinno byc) I linia posrodkowa jedynek gora dol nie jest w jednej linii. Nosze wyciagi na klach, moze to jeszcze mi sie wyrowna.
Wrzucam zdj sprzed aparatu i zdj dzien po wizycie.
Prosze o odpowiedz czy to juz czas na zdjecie aparatu czy jeszcze warto sie skonsultowac z innym ortodonta.
Pozdrawiam. - Gość
- efekt godona
- Operacja konieczna??
Witam czy przy przódo zgryzie zawsze jest potrzebna operacja i założenie...
- Stałe retainery, które nie trzymają moich ząbków
Hej, dodaje posta, bo chciałabym poznać opinie lub historię innych osób,...
- Zdjęcie panoramiczne
Czy jest coś niepokojącego na panoramie moich zębów? Coś do...
- Tematy:
- ortodoncja
- aparat na zęby