Witam. Tydzień temu miałam wyrwany ząb z ropą (dentystka zamiast antybiotyku...
Forum: Chirurgia
Temat: Tkliwosc zęba a zatoki (1)
- https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/tkliwosc-zeba-a-zatoki/watek/1446921/1.html#p1446921https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/tkliwosc-zeba-a-zatoki/watek/1446921/1.html Tkliwosc zęba a zatoki
Witam. Od ponad miesiąca odczuwam dyskomfort/ucisk w dziasle/ policzku. Trudne do zlokalizowania. Czasami odczuwam to nad górną czwórka, czasami nad piatka lub szóstka. Jakbym miała tam przemieszczajace się ciało obce. Nie jest to ból, ale dokuczliwy dyskomfort. Czuje przy tym górna piatke, której leczenie kanałowe zakonczylam kilka miesięcy temu. Jest po prostu tkliwa na dotyk, nie boli przy jedzeniu itp. Pani stomatolog spiłowała trochę wypełnienie i to dało ulgę ale tylko częściowo. Nawet czyszczenie nicią dentystyczna powoduje większą tkliwość. Przy nitowaniu między piątka a szostka czuje też nieprzyjemny zapach. Miałam wykonane zdjęcia RTG górnej 4,5,6 i tomograf górnych zębów i konsultowałam wynik tomografii z innym stomatologiem (specjalista w leczeniu endodontycznyn) oraz chirurgiem szczękowym. Wg nich ząb wyleczony perfekcyjnie. Zauważyli jednak płyn, stan zapalny w zatoce. Byłam u laryngologa, który nie widzi objawów zapalenia zatok, ale dostałam skierowanie na tomograf zatok. Muszę czekać miesiąc na wynik, ale wiem, że stan zapalny zatoki jest (po prostu zapytałam osobę wykonująca badanie). Dostałam Dalacin c, zażywam od piątku do 8 godzin. Dziś niedziela i nie czuje żadnej poprawy. Czuje z przerwami górna piatke, czuje to coś wędrujące nad dziąsłami. Nie wiem już, co robić i gdzie szukać pomocy
- Gość
- Czy to normalny wygląd dziury po wyrwanym zębie?Forum: Chirurgia
- Co to za ciemne plamki
Witam. Czy te ciemne plamki pod językiem to normalne? Dodam że jak biorę...
Forum: Chirurgia - Zdjęcie rtg po leczeniu kanałowym
Czy ząb po leczeniu kanalowym na tym zdjęciu wygląda prawidłowo?
Forum: Chirurgia - Wyrywanie 8
Wczoraj miałam wyrywana 8 czy to normalne ze to tak wyglada? Dodam ze rana trochę boli...
Forum: Chirurgia