efekt godona
witam, mam pytanie jakie mam mozliwosci leczenia jesli nie mam dolnych siodemek i osemek po obu...
Witam
Posiadam wadę zgryzu, dolna szczęka jest cofnięta do tyłu. Kiedyś w internecie przeczytałem informację, że są aparaty które pomagają korygować takową wadę. Od ortodonty natomiast usłyszałem, że tylko operacyjnie można ten problem rozwiązać. Czy to prawda? Ewentualnie, czy taka operacja jest refundowana?
Nie wiem czy temat jest wciąż aktualny, ale wady zgryzu idą w parze z wadami wymowy. Polecam najpierw iść do logopedy odpowiednie ułożenie spoczynkowe języka, przełykanie. Reasumując źle układasz język to masz problemy nie tylko z wymową ale i z ortodontą, nawet jeśli wyleczysz problemy ortodontyczne problem może powrócić ponieważ masz złe nawyki.
witam, mam pytanie jakie mam mozliwosci leczenia jesli nie mam dolnych siodemek i osemek po obu...
czescprosze o wypowiedzi osoby ktore sa w trakcie leczenia ortodontycznego zebow / zakonczyly...
Mam pytanie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego od 4 mcy. Początkowo nie miałam...
witam.Ortodonta zlecił wyrwanie wszystkich 7,dziecko ma stłoczone zęby, plan...