Witam,Mam zamiar zainwestować tak do 300-400 zł w nową szczoteczkę. Na...
Forum: Profilaktyka stomatologiczna
Temat: Zepsute zęby, a brak wizyty u dentysty od długiego czasu (1)
- https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/zepsute-zeby-a-brak-wizyty-u-dentysty-od-dlugiego-czasu/watek/1346717/1.html#p1346717https://www.forumstomatologiczne.pl/forum/zepsute-zeby-a-brak-wizyty-u-dentysty-od-dlugiego-czasu/watek/1346717/1.html Zepsute zęby, a brak wizyty u dentysty od długiego czasu Gość
Witam, jest ze mną taki problem.. Dawniej chodziłem do dentysty często, nie miałem z tym żadnego problemu, znosiłem wszystkie bóle itp. Natomiast w pewnym momencie coś się we mnie zablokowało, mam problem z przełykaniem co jakiś czas + muszę to robić dosyć często. Gdy siedzę na fotelu dentystycznym, mam włożony pod język rulonik który zmniejsza mi wydzielinę śliny zaczynam się dusić i nie mogę przełknąć śliny. Mojego dentystę to denerwowało, bo zazwyczaj gdy już miałem rozwierconego zęba i np coś tam w nim zrobione gdzie nie mogłem płukać wodą, ani przełykać ja po prostu musiałem to zrobić. Dodatkowo z zatok ciągle spływa mi wydzielina do gardła, która mnie dusi i również powoduje kłopot. Przez to nie byłem u dentysty gdzieś półtora roku, mam na pewno sporo dziur w zębach i na dodatek od kilku dni jeden z nich mnie boli i mam spuchnięty lewy policzek. W tym czasie również wyrosły mi, chociaż chyba nie do końca dwie ósemki po lewej stronie, na dole i u góry. Najzwyczajniej w świecie boję się iść do dentysty, ponieważ wiem jak to się skończy.. Co na to poradzić?
- Gość
- Jaką szczoteczkę elektryczną polecacie?Forum: Profilaktyka stomatologiczna
- jak wzmocnić szkliwo
Kochani, czy macie pomysł jak skutecznie wzmacniać zęby mleczne? Czy warto...
Forum: Profilaktyka stomatologiczna - Paraliżujący strach przed dentystą
Witajcie.Wstyd się przyznać, ale panicznie boje się dentysty. A jestem...
Forum: Profilaktyka stomatologiczna - Próchnica
Dzień dobry. Od dziecka mam duże problemy z próchnicą....
Forum: Profilaktyka stomatologiczna